diumenge, 18 de novembre del 2012

Licencia para matar



Acabo de ver anunciada para el próximo jueves 22 de noviembre (Clásicos de la 1 a las 22:30), la mítica película The Eiger sanction, que aquí se tituló como Licencia para matar. Aunque es una película del año 1975 sus imágenes siguen siendo valiosas, ya que, por ejemplo, en las panorámicas de la pared, los escaladores que se ven son Reinhold Messner y Peter Habeler, que en en 1974 consiguieron en 10 horas escalar la mítica ruta de Heickmair (creo que era la primera vez que se ascendía en el día sin vivac):
Es un ascenso que tiene lugares marcados con nombres evocadores como la "Travesía Hinterstoisser" (Hinterstoisser Traverse en inglés/Hinterstoißer-Quergang), el "Nido de las Golondrinas" (Swallow's Nest/Schwalbennest), "Vivac de la muerte" (Death Bivouac/Todesbiwak), la "Rampa" o "Plancha" (Ramp/Rampe), la "Chimenea de la Cascada",1 "Travesía de los dioses" (Traverse of the Gods/Götterquergang), la "Araña" (Spider/Spinne), las "fisuras de salida" (Exit Cracks) y las "fisuras de Cuarzo", hasta enlazar con la "arista Mittellegi" (Mittellegigrat), al norte (Información de Wikipedia)

Licencia para matar es la cuarta película como director de Clint Eastwood, y en varias de las escenas en las que se le ve escalando, cuando se está entrenando para emprender la aventura del Eiger, es él y no un doble.

A pesar de que la he visto un par o tres de veces, no dudaré en grabarla. Os la recomiendo...

Mas información de la película en 'Blogdecine'.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Xavi,
D'acord amb tu en tot. De les millors pel·lícules d'acció amb escenes d'escalada,. No és com altres fantasmades dels Rambos, Cruises etc.
Però correcció: la pel·lícula és titula "La Sanción del Eiger". El guió surt d'nuna novela d'un escriptor que es diu Trevanian.
Absolutament recomenable
Salut company
Jordi Clop

TRanki ha dit...

Totalment d'acord amb els comentaris sobre la qualitat comparada amb les "noves" pel.lícules amb rerafons alpinístic!!!

Jo afegiria dues coses:

Apart de la trave Hinterstoisser, la primera a la cara te la dóna la "fissura difícil", un V+ curiós, abans de la trave...

La trama argumental en el sentit alpinístic, segueix, en certa manera, una evocació a la tragèdia de Hinterstoiser Kurtz i companys...un ferit, la retirada, l'allau, quedar-se penjats, el trencament de cordes i finalment l' Eastwood suspès davant del forat...amb un final menys tràgic que el de Toni Kurtz.

Eastwood forever, una llegenda, com a actor i com a director!!!

Joan Prunera ha dit...

Aquesta pel.licula la tinc en DVD que fara uns tres anys la vaig veure i sens dubtar-ho la vaig comprar. La "peli" La vaig veure d'estreno l'any 1977, quan encara no escalave, però feia muntanya i vaig flipar "cogombres" i tens raó, amb el que dius, no es cap doble, escala ell mateix i segons recordo, com be dius, es quan van fer la nord de l'Eiger amb 8 o 10 hores, sense bivac en Messner i Habeler.

nenivan ha dit...

Nos gustan las mismas cosas:

http://perversiovertical.blogspot.com.es/2011/04/eiger-sanction.html

Saludus company